urrentlang: '.$currentlang; ?>
12x12 Congress: La trobada de les TIC de cap d'any

12×12 Premis Dona TIC 2018

La trobada de cap d'any de les TIC catalanes

dijous 20 desembre

18:30

Auditori Edifici Imagina

Actualitat

Tecnòlogues, dones que reclamen referents

Professionals de l’enginyeria aposten per creure en elles mateixes com la millor eina per fer front a la pregunta “tu eres l’enginyera?”

 La Nerea de la Corte és enginyera industrial especialitzada en tècniques energètiques. Treballa a Endesa des del 1999, on ara es dedica al desenvolupament i gestió d’iniciatives ambientals. Al seu departament són quatre dones i cinc homes, una xifra en equilibri que dista molt de la realitat que viuen en altres companyies. També de la seva etapa universitària, on calcula que únicament prop del 10% dels alumnes eren dones. “Era molt minoritari. Ara ha augmentat, però no suficientment”, comenta. Perquè només un 17% dels estudiants de carreres STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) a la Unió Europea són dones, una xifra que demostra que en ple segle XXI encara etiquetem les professions segons el gènere.
.

De la Corte va escollir aquesta carrera a través del seu pare. “Ell tenia una feina assimilable al de l’enginyeria i a mi em cridava l’atenció. Vaig prendre la decisió quan feia COU i vaig tenir la sort que els meus professors em van donar suport i em van recomanar fer enginyeria industrial per tenir una formació general de caràcter tècnic i no encasellar-me”, relata. A ella no la va fer enrere que tots els seus referents fossin homes, que les dones que veia en el sector es dediquessin a la investigació, ella volia tocar la part pràctica de la indústria.

:

Segueix llegint l’original a: viaempresa

alta

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR

Amb el patrocini

Organitza

Amb la col·laboració

Agraïments

Copyright © 2016 Tertulia Digital - 12x12 Congress. Tots els drets reservats. Crèdits