urrentlang: '.$currentlang; ?>
12x12 Congress: La trobada de les TIC de cap d'any

12×12 Premis Dona TIC 2018

La trobada de cap d'any de les TIC catalanes

dijous 20 desembre

18:30

Auditori Edifici Imagina

Actualitat

La intuïció cotitza a la baixa

La digitalització de les empreses proporciona dades amb les quals fer patrons que ajuden a prendre decisions

Metalcaucho és una empresa que proveeix el sector de l’automoció de peces de recanvi des de 1987. No les fabrica directament, aquesta part del negoci no és estratègica i la té assignada a un bon nombre de proveïdors, alguns dels quals treballen exclusivament per a la companyia catalana. Allò realment substancial per al negoci és saber per cada marca i model de cotxe quines són les peces que tenen un alt índex de substitució i, per tant, què els interessa reproduir i encarregar-ne la fabricació. També és important preveure en quin moment tindran mercat per no tenir al magatzem recanvis que encara no han començat a fallar en els cotxes i per als quals no hi ha demanda. Metalcaucho va aconseguir liderar el mercat espanyol del sector gràcies a un còctel fet amb una bona base d’experiència, un toc amargant d’equivocacions i, sobretot, un raig d’intuïció empresarial, un intangible força difícil de definir.

Bagatge.

El diccionari defineix intuïció com aquella “capacitat de percebre i avaluar la realitat exterior basada prioritàriament en l’experiència i el bagatge personal per damunt de dades objectives”. Són moltes les empreses catalanes que han triomfat gràcies a empresaris visionaris i intuïtius, amb olfacte. El problema de basar un negoci en aquesta singularitat és que quan l’artífex es retira o desapareix, tot trontolla.El 2015 Metalcaucho va ser adquirida pel fons d’inversió català Abac Solutions, que va pactar una transició dolça amb el propietari. La idea era tenir temps per desenvolupar un sistema informàtic intel·ligent basat en les dades massives que permetés prendre decisions a partir del coneixement real i no de la intuïció.

 

Segueix llegint l’original a: elpuntavui

alta

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR

Amb el patrocini

Organitza

Amb la col·laboració

Agraïments

Copyright © 2016 Tertulia Digital - 12x12 Congress. Tots els drets reservats. Crèdits