urrentlang: '.$currentlang; ?>
12x12 Congress: La trobada de les TIC de cap d'any

12×12 Premis Dona TIC 2018

La trobada de cap d'any de les TIC catalanes

dijous 20 desembre

18:30

Auditori Edifici Imagina

Actualitat

Cada vegada menys dones treballen a les TIC a la UE

Un estudi encarregat per la Comissió Europea mostra que la distància entre homes i dones que es dediquen a les noves tecnologies no para de créixer, tant en professionals, com en estudiants i emprenedors

La Comissió Europea ha fet públic l’estudi Women in Digital Age, que analitza en profunditat el paper de les dones en les noves tecnologies a nivell europeu. El document identifica els factors clau i les tendències de la participació de les dones al sector. A més, també mostra les dinàmiques i analitza les pràctiques que fomenten la participació femenina en les TIC.

Les conclusions de l’estudi no són bones ja que indiquen que cada vegada hi ha menys dones que es dediquin a les TIC. El document explica que aquest fenomen es pot veure en les tres branques que ha estudiat: educació, carrera professional i emprenedoria.

En aquest sentit, mentre que el 57% dels nous graduats universitaris a la Unió Europea són dones, en les carreres tècniques aquest percentatge es desploma fins al 24,9%; i encara menys acaben treballant en llocs de feina tècnics: només el 13%.

Segons els autors del text, això es deu a la persistència de forts biaixos inconscients sobre les capacitats de cada gènere. En aquest sentit, subratllen que calen canvis culturals i iniciatives a nivell micro per ajudar a desenvolupar l’emprenedoria femenina en les noves tecnologies.

Entre les dades més destacades de l’estudi, es pot veure que hi ha quatre vegades més homes que dones en les carreres tècniques, i que els homes també multipliquen per tres a les dones que treballen al sector digital.

Els autors del document indiquen que malgrat que el 57% dels llicenciats europeus són dones, només un de cada quatre graduats en carreres tècniques ho és, i tan sols el 13% treballen al sector.

Segueix llegint l’original a: smartcatalonia

alta

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR

Amb el patrocini

Organitza

Amb la col·laboració

Agraïments

Copyright © 2016 Tertulia Digital - 12x12 Congress. Tots els drets reservats. Crèdits