24 octubre, 2017

Actualitat

CATALUNYA / Autcat considera que la Reforma del Treball Autònom ha fet 'molt soroll per no res'

Finalment el text definitiu no ha resolt els greuges comparatius amb el règim general que pateixen els autònoms. Tampoc s’adapta a l’evolució de les relacions laborals i professionals dels temps actuals.

L’organització d’Autònoms de Catalunya – Autcat, adscrita a la patronal catalana Cecot, considera que la Reforma del Treball Autònom ha resultat insatisfactòria, ja que no ha resolt els greuges comparatius amb el règim general que pateixen els autònoms, més aviat generarà una nova discriminació entre els autònoms, en funció de si són propietaris d’una activitat o bé són administradors societaris. No s’entén que s’incorporin determinades prestacions i/o obligacions en funció del tipus d’autònom, com és el cas de la concreció anual a través de la Llei de Pressupostos de la base mínima de cotització de l’autònom societari, aquells que, en algun moment de l’exercici, han tingut contractats almenys 10 treballadors per compte pròpia simultàniament.

Un altre aspecte que tampoc convenç és la possibilitat de compaginar el treball per compte pròpia amb el 100% de la jubilació, si es contracta almenys a un treballador per compte aliena. Amb l’entrada en vigor d’aquest articulat, l’autònom perd la possibilitat, recollida per l’Estatut dels Treballadors, d’extingir la relació laboral amb els seus treballadors, indemnitzant-los únicament amb un mes de salari.

Pel que fa a l’àmbit tributari, la insatisfacció del nou redactat encara és més gran, ja que no es solucionen temes que no haurien de ser ni discutibles, tan rellevants com el tractament de l’ús del vehicle. O bé la regla objectiva per deduir les despeses de subministres quan l’activitat es fa en l’habitatge de l’autònom.

 

Segueix llegint l’original en: cecot

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR