24 octubre, 2017

Actualitat

BARCELONA / Wisibilízalas 2017 reivindica les dones que treballen en les TIC

El Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra, Unitat d’Excel·lència María de Maeztu, convoca la segona edició del concurs Wisibilízalas, que anima a grups d’alumnes a crear planes web que donin a conèixer la carrera de dones locals contemporànies que treballin en l’àmbit de les TIC.

.

El concurs buscar lluitar contra els estereotips que associen el treball en tecnologia amb els homes, així com generar espais de reflexió en escoles i instituts sobre la menor visibilitat de les dones en ciència i tecnologia. Ho fa, animant a grups d’alumnes a crear planes web que expliquin la carrera de dones que treballen en l’àmbit de les TIC. D’aquesta manera, pretén donar visibilitat a dones tecnòlogues i científiques i potenciar referències femenines en l’àmbit de la ciència i la tecnologia.

.

S’adreça a grups de màxim 10 alumnes, d’entre 12 i 18 anys, de qualsevol entitat educativa d’Espanya i Llatinoamèrica. Els/les alumnes menors de 12 anys poden participar en la categoria Wisibilízalas Junior.

Els equparticipants hauran de crear una pàgina web en la qual descriguin la carrera (biografia, resultats destacats, curiositats…) d’almenysdues dones locals contemporànies que treballin en l’àmbit de les TIC. Hi podran incloure text, fotos, vídeos… i l’idioma és lliure.

Es valorarà la creació de perfils que encara no estiguin publicats a la Viquipèdia (s’afegiran després del concurs en aquesta enciclopèdia, amb la col·laboració de Viquidones). Des de l’organització es facilita un llistat de dones rellevants, però es valorarà que els equips participants proposin altres dones referents. A més, al compte de Twitter @wisibilizalas s’aniran publicant més candidates.

Els premis seran:

  • 1r premi: Impressora 3D categoria I
  • 2n premi: Impressora 3D categoria II
  • 3r premi: 5 kits Makey Makey
  • Wisibilízalas Junior: Impressora 3D (estudiants menors de 12 anys)

Els grups s’hi podran inscriure fins al 23 de novembre de 2017 i tindran temps fins al 17 de gener de 2018 per realitzar la feina. L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el 26 de febrer en el marc del YoMo Festival.

 

Original en: punttic

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR