24 octubre, 2017

Actualitat

CATALUNYA / Catalunya se situa en els 2.400 «bitcoiners» en 4 anys

El valor de la criptomoneda va passar dels mil euros a principis de 2017 fins als 14.000 d’inicis del 2018

Creix l’interès en les criptomonedes a Catalunya. Un dels promotors d’aquest mitjà digital d’intercanvi a l’estat, Carlos B. Steinblock, afirma que l’entitat dedicada a les criptodivises amb més membres, la Barcelona Bitcoin Community, ja suma 2.400 membres en només quatre anys.

Steinblock descriu l’augment com a «exponencial», i posa com a exemple l’últim acte sobre el tema, celebrat dijous passat a l’espai Itnig de Barcelona, en el qual es va haver de «tancar l’assistència» perquè s’hi havien inscrit 180 persones en menys d’una setmana. «Fa quatre anys havíem de sortir nosaltres a explicar què era la blockchain (la tecnologia rere les criptodivises) i ara és la gent qui ve a preguntar-nos: ‘Això del bitcoin com va?’», explica Steinblock.

Considera que els esdeveniments que organitza l’entitat tenen més acollida «quan hi ha grans oscil·lacions en la cotització» de les criptomonedes, com els bitcoins.

En aquest sentit, el valor d’un bitcoin era de menys de mil euros a principis de 2017va arribar a ser d’uns 14.000 euros a principis de gener d’aquest any, i ara està per sota dels 10.000 euros.

De fet, Steinblock explica que l’augment en la cotització de la criptomoneda ha afectat la manera de fer-la servir a Catalunya. «Com que ha augmentat tant el valor, la gent no vol pagar amb criptomoneda, la guarda, s’ha convertit en un valor refugi més que en una moneda», indica.

Segueix llegint l’original a:diaridegirona

alta

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR