24 octubre, 2017

Actualitat

BARCELONA / ‘Literapolisbcn’, l’app per conèixer Barcelona mitjançant la literatura i el joc

És una gimcana pels barris de la ciutat que apareixen a diferents llibres

 Llegir i jugar per conèixer millor la ciutat de Barcelona. Aquest és l’objectiu de l’aplicació per a telèfons mòbils ‘Literapolisbcn’, desenvolupada pel programa Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO amb aquesta doble intenció: fomentar la lectura i potenciar el coneixement de la capital catalana, sobretot entre els joves d’entre 14 i 18 anys.L’aplicació converteix en gimcana diverses novel·les, ja que l’usuari ha de reconèixer els punts on transcorre l’acció dels llibres, geolocalitzar-los i resoldre una prova cada vegada per continuar jugant.

Cada llibre consta de tres itineraris: un per descobrir una història desconeguda, un altre per respondre preguntes sobre la lectura una vegada s’ha llegit la novel·la, i un tercer per desxifrar enigmes i jocs d’enginy relacionats amb el llibre i la ciutat.

Per completar cada itinerari cal superar deu proves geolocalitzades, que poden ser una pregunta, fer una fotografia o escriure un text breu. I per a cada resposta el joc genera una recompensa, que el jugador guarda al telèfon i continua jugant.

Cada itinerari finalitzat es converteix en un premi, que poden ser entrades a meitat de preu o descomptes especials per a equipaments o institucions relacionats amb la novel·la en qüestió. A més, de manera periòdica l’aplicació genera premis VIP per als millors jugadors.

Segueix llegint l’original a: lameva.barcelona

alta

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR