24 octubre, 2017

Actualitat

BARCELONA / Una empresa catalana crea una sonda òptica que mesura la qualitat del pernil de forma instantània

L’empresa catalana Lenz Instruments, amb seu al 22@ a Barcelona, ha desenvolupat una sonda que permet controlar i millorar la qualitat del pernil durant el procés de producció

Concretament, aquesta tecnologia mesura paràmetres de la carn de pernil com ara la seva capacitat de retenir aigua o d’absorbir sal sense haver de fer malbé el producte. Aquesta informació permetrà als productors de pernil curat i pernil cuit optimitzar els seus processos d’elaboració i millorar el sabor i la qualitat dels seus productes, a banda de les seves característiques nutricionals.

Aquest desenvolupament s’emmarca dins del projecte “Q-PORK. Alternatives de millora de la qualitat de la carn de porc i productes derivats”, liderat pel clúster del sector carni porcí INNOVACC, amb seu a Olot (Garrotxa) en l’àmbit de la Comunitat RIS3CAT INNOÀPAT, coordinada per IRTA, i que compta amb el suport d’ACCIÓ. A banda de Lenz Instruments i INNOVACC, també formen part del projecte QPORK les empreses Argal, Artigas, Boadas, Cárnica Batallé, Enginyeria Informàtica Olot, Espuña, CAGSA Bon Àrea, La Selva, Noel, Pujolàs, Timpolot i Ramon Ventulà, així com la Universitat Autònoma de Barcelona.

Segons Jacobo Álvarez, responsable d’R+D de Lenz Instruments, “al voltant d’un 10% de la producció de pernil presenta una qualitat deficient relacionada amb una baixa capacitat per retenir aigua”.

“Si no es gestionen correctament, aquests pernils acabaran essent excessivament salats i presentaran una textura i un color poc agradables”, entre altres problemàtiques, que es podrien evitar o reduir mitjançant una anàlisi individual de cada peça a la línia de producció.

Es tracta de tecnologia innovadora, ja que “fins al moment no existeix cap tècnica per analitzar la qualitat de la carn del pernil i els productors no poden controlar aquest paràmetre, com sí que es podrà fer amb aquesta nova eina”, subratlla Álvarez.

Segueix llegint l’original a: naciodigital

alta

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR