24 octubre, 2017

Actualitat

SEGRIÀ / Les impressores 3D s'integren a la indústria agroalimentària de Lleida

Jornada sobre el futur d’aquesta tecnologia i les seues aplicacions comercials a la UdL || A la província ja hi ha quatre empreses que treballen amb aquests aparells

Les impressores 3D, un giny que fa uns anys sonava a ciència-ficció, són una realitat i moltes empreses lleidatanes veuen en aquests aparells una possibilitat de dinamitzar els seus negocis i reduir els costos de producció. Amb aquesta premissa i amb la intenció de donar a conèixer la implementació d’aquesta tecnologia al sector industrial es va celebrar ahir al campus de la Universitat de Lleida la jornada 3D Print. La Nova Revolució Industrial, organitzada pel Centre Europeu d’Empresa i Innovació (CEEILleida), la Diputació, la Universitat de Lleida i GlobalLleida.

La jornada es va dividir en conferències de diverses empreses pioneres en l’ús d’aquesta tecnologia, que permet fer tota mena de productes a partir de models digitals, i en la presentació del projecte VOLUM, una iniciativa impulsada pel CEEILleida que pretén introduir la tecnologia 3D en el teixit productiu, mostrar a les empreses dels principals sectors lleidatans la possible aplicació d’aquestes tecnologies i oferir assessorament en l’ús d’aquestes.

El programa també preveu crear un showroom, una sala de demostracions d’aquestes impressores a la Caparrella. Respecte a la implementació d’aquesta tecnologia a la província, un total de quatre empreses utilitzen aquests aparells, dos es dediquen a elaboració i creació de maquinària agrícola i aquest camp pot ser un sector en el qual les impressores 3D poden tenir un paper important.

Segueix llegint l’original a: segre

alta

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR