24 octubre, 2017

Actualitat

Facebook bloqueja 200 apps sospitoses d'haver accedit a dades d'usuaris

La xarxa social està embarcada en una “exhaustiva investigació” sobre l’ús de la informació

Mark Zuckerberg Reuters

Facebook ha anunciat que ha suspès unes 200 aplicacions en la seva plataforma, dins de la investigació interna sobre l’ús indegut de dades que està conduint després de la polèmica filtració a la consultora política Cambridge Analytica.

El màxim responsable de la firma californiana, Mark Zuckerberg, va dir al març que investigaria a totes les aplicacions que van tenir accés a grans quantitats d’informació abans que Facebook canviés les seves polítiques l’any 2014.

El procés “està en marxa” i passa per identificar aquestes ‘apps’ en una primera fase i, en cas de sospita, entrevistar i sol·licitar informació als seus desenvolupadors, o realitzar auditories que poden implicar una inspecció presencial, va assenyalar Facebook en un comunicat a la seva pàgina corporativa.

Ime Archibong, vicepresident de col·laboracions de producte, va indicar que experts interns i externs han abordat “milers d’aplicacions” fins avui, 200 de les quals estan suspeses i pendents d’una “exhaustiva investigació sobre si, efectivament, van usar indegudament dades”.

“Si trobem proves que aquestes o altres ‘apps’ van usar indegudament dades, les vetarem i notificarem a la gent”, va subratllar el directiu, que va remetre a una pàgina del Centre d’Ajuda de Facebook, on consta si la informació de l’usuari ha estat compartida amb tercers.

La mesura és conseqüència de la polèmica filtració de dades de 87 milions d’usuaris, sense el seu consentiment, a la consultora britànica Cambridge Analytica per mitjà d’una aplicació de la plataforma.

Segueix llegint l’original a: regio7

alta

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR