24 octubre, 2017

Actualitat

GIRONÈS / Quatre adolescents gironins guanyen un concurs de robòtica als EUA

Creen una cadira de rodes capaç d’aixecar una persona amb mobilitat reduïda, i connectada a un braçalet que facilita accions del dia a dia

 Quatre adolescents gironins han guanyat un premi de robòtica als Estats Units en dissenyar una cadira de rodes connectada a un braçalet. Els joves, d’entre 12 i 13 anys, han presentat el projecte a la Vex Robotics Competition, un campionat d’abast internacional que s’ha celebrat a Kentucky.Són Núria Brusi, Laia Travé, Marc Falgueras i Àngel Roncero. Estudien primer i segon d’ESO en instituts de Girona, fan extraescolars de robòtica i participen en els tallers d’Innova’t Educació, on s’han preparat per participar en la competició internacional. Els quatre joves van guanyar el campionat estatal de la Vex Robotics que els va classificar per a la final que s’ha fet fa pocs dies a Louisville, a Kentucky, als Estats Units.

La cadira de rodes que han dissenyat està pensada per aixecar la persona discapacitada el braçalet que hi va interconnectat incorpora altres usos per facilitar-li el dia a dia, com obrir portes a distància, fer pagaments o alertar serveis d’emergència o els familiars en cas de necessitat.

La idea els ha valgut un dels Inspire Awards -premi a la inspiració-, que atorga el jurat.

Premi a la inspiració

En el campionat estatal van participar-hi 35 equips. Ells es van presentar amb el nom Wildcats– gats salvatges- i van aconseguir una de les tres places per poder anar al mundial, en la categoria de robots de plàstic.

Segueix llegint l’original a: ccma

alta

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR