24 octubre, 2017

Actualitat

BAGES / Codelearn, un mètode que ensenya infants i joves a comunicar-se amb les màquines

Si per la gran majoria de la societat llegir i escriure és una condició sine qua non per anar per la vida, amb l’avenç constant de les noves tecnologies també s’està convertint en imprescindible saber com funcionen les màquines

Aquesta reflexió és la que van fer els manresans Bernat Foj i Ramon Salvadó quan van decidir crear la que s’ha convertit en l’acadèmia de programació i pensament computacional més gran de l’Estat, Codelearn.

Tots dos, que es defineixen com insiders de la indústria informàtica, van obrir, l’any 2013, el seu primer centre Codelearn al carrer Sant Fruitós de Manresa. Afirmant que “el món actual presenta reptes molt importants per als infants i els joves i és la nostra responsabilitat dotar-los dels coneixements i habilitats claus perquè puguin tenir èxit en un present i un futur cada vegada més competitiu i tecnificat”, els dos emprenedors van idear un mètode docent adreçat a persones d’entre 7 i 18 anys, perquè, al seu entendre, “el pensament computacional i la programació són l’habilitat del segle XXI i probablement una de les millors maneres d’invertir en l’educació dels nostres fills i filles”.

L’experiència a la capital del Bages va ser tan positiva que van decidir portar el seu mètode a altres punts del territori. Actualment, hi ha disset centres Codelearn a Catalunya (Banyoles, Castellar del Vallès, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Gavà, Lleida, Molins de Rei, Premià de Mar, Ripollet, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa i tres a Barcelona); un a Madrid, i se n’està a punt d’obrir un a Milà.

Segueix llegint l’original a: naciodigital

alta

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR