24 octubre, 2017

Actualitat

La nova aplicació del 061 CatSalut Respon permet localitzar el desfibril·lador més proper

A més, incorpora quinze vídeos didàctics que ensenyen com fer els primers auxilis en casos com aturades cardiorespiratòries, cremades o ennuegaments mentre arriba el SEM

La darrera versió de l’aplicació 061 CatSalut Responincorpora dues noves funcionalitats. Per una banda, permet veure la localització exacta de més de 700 Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) que hi ha distribuïts en hospitals, CAPs, CUAPs i altres centres sanitaris del territori.

Per l’altra, també incorpora quinze vídeos didàctics que ensenyen a fer els primer auxilis. Les càpsules, de menys de dos minuts de durada, mostren com actuar en cas d’aturada cardiorespiratòria, ictus, cremades o ennuegaments, entre d’altres.

Les dues iniciatives estan pensades per poder donar una resposta tant ràpida com sigui possible a les víctimes, ja que, per exemple, en cas d’aturada cardiorespiratòria l’ús d’un desfibril·lador en els primers 10 minuts és clau per poder salvar vides.

En aquest sentit, tots els DEA estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i si es mouen de la seva localització habitual, emeten una alerta que enviar una ambulància al lloc de l’incident.

Per últim, l’aplicació també ha canviat d’imatge, adaptada a la campanya Creus que has d’anar a urgències? Truca al 061. A més, és molt més clara i entenedora per als usuaris i dóna accés al servei de trucada i xat anònim i confidencial en línia amb professionals sanitaris.

Tota la informació, al mòbil

Malgrat aquests canvis, la funció més important de l’aplicació continua sent la possibilitat de localitzar a l’usuari i que el 061 tingui accés a les seves dades personals i de salut amb el Codi d’Identificació Personal (CIP) que ha d’introduir prèviament al terminal. D’aquesta manera, els professionals sanitaris poden veure la Història Clínica Compartida del pacient. Evidentment, els usuaris poden activar i desactivar aquestes funcionalitats quan vulguin.

Per altra banda, l’app també envia notificacions i alertes genèriques i territorialitzades perquè els usuaris puguin tenir informació addicional en cas de, per exemple, onades de calor o episodis d’al·lèrgies. A més, també permet consultar el calendari de vacunacions i les farmàcies de guàrdia més properes.

Aquesta aplicació és compatible amb els programes de lectura de pantalla per a persones amb deficiències visuals.

OriginalSMARTCATALONIA

.

.

ALTA boletín de noticias ALTA butlletí de notícies

.

.

.

.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR