24 octubre, 2017

Actualitat

El Govern invertirà 8,5 milions d’euros per connectar les capitals de comarca tarragonines a la fibra òptica

Generalitat i Diputació de Tarragona han arribat a un acord per impulsar-ne el desplegament al territori i fer aquesta connexió abans del 2020.

El Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va aprofitar la reunió que va mantenir amb el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, per anunciar que la Generalitat de Catalunya invertirà fins a 8,5 milions d’euros en els propers dos anys i mig per connectar totes les capitals de comarca tarragonines a la fibra òptica .

Ara com ara, quatre de les nou capitals que encara no estan connectades a la fibra òptica són tarragonines: Gandesa, Falset, Valls i Montblanc. Puigneró va recordar que la voluntat del Govern és “donar un impuls a una de les polítiques socials i econòmiques més importants del segle XXI, que és disposar de connectivitat de bona qualitat”.

En aquest sentit, Generalitat i Diputació treballen per arribar a un acord per treballar plegades per portar la banda ampla abans a tots els municipis de més de 50 habitants abans del 2023 . Per fer-ho, és imprescindible que el Govern i les diverses diputacions actuïn coordinadament, ja que el desplegament es fa, en bona part, per les carreteres competència del món local.

El conseller va recordar que “fa temps que la Generalitat treballa per estendre una xarxa pròpia, que ja fa més de 3.700 quilòmetres i que ha permès tenir connectades pràcticament totes els capitals de comarca”.

Aquest acord s’emmarca en el Pacte Nacional per la Societat Digital , signat pel Govern, les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes per tirar endavant el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicació al conjunt del país.

OriginalSmartCAT

.

.

ALTA boletín de noticias ALTA butlletí de notícies

.

.

.

.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR