24 octubre, 2017

Actualitat

El Maresme serà l'any vinent la primera comarca 100% connectada amb fibra òptica

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el president del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó, van presentar el passat 19 de setembre un conveni per accelerar el desplegament de fibra òptica als municipis de la comarca. L’acord permetrà que la fibra òptica pública de la Generalitat arribi l’any vinent a 28 dels 30 municipis de la comarca, i l’any 2020 al 100% del territori.

El conseller Puigneró va destacar que es tracta d’una notícia “molt important per a aquesta comarca” perquè “esdevindrà la primera comarca amb tots els seus municipis connectats amb fibra òptica per la Generalitat de Catalunya, després del Barcelonès“. Ha afegit que si el Maresme i Mataró ja van ser pioners en el segle passat en el desplegament d’una infraestructura fonamental com va ser el tren, “en el segle XXI la fibra òptica és el nou tren: la infraestructura que permet connectar els ciutadans, les ciutats, les persones al món”.

El Govern de Catalunya invertirà gairebé 900.000€ per fer arribar la fibra òptica a la comarca del Maresme. D’aquests, 760.000€ es destinaran a interconnectar la xarxa de fibra òptica de la Generalitat amb la infraestructura desenvolupada pel Consell Comarcal del Maresme. Concretament, 19 municipis es beneficiaran de l’acord subscrit entre el Govern i el Consell Comarcal. D’altra banda, el Govern destinarà 76.000€ a desplegar la fibra en dos municipis més de la comarca, gràcies a l’acord signat també amb la Diputació de Barcelona el passat mes de juliol per fer passar la fibra per les carreteres que són de la seva competència.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR