24 octubre, 2017

Actualitat

El Govern presenta davant els 4 Motors d'Europa les polítiques de promoció de les dones en l'àmbit TIC

La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, exposa a Brussel·les el pla Dona TIC per lluitar contra la bretxa digital de gènere a Catalunya

Promoure i reconèixer el paper de la dona en l’àmbit TIC i fomentar les vocacions tecnològiques entre les joves per revertir la minsa presència de les dones en aquest sector és un dels objectius estratègics del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública. Així ho va exposar a Brussel·les la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, durant la jornada ‘Apoderament de les dones en la ciència i el negoci’, que va recollir exemples de bones pràctiques de les quatre regions dels 4 Motors per a Europa en la lluita contra la bretxa digital de gènere.
Joana Barbany va començar la seva intervenció exposant una sèrie d’indicadors que va qualificar d’alarmats: “a Catalunya, només un 28% de les més de 115.000 persones que treballen en l’àmbit TIC són dones, i només un 24% dels 8.200 estudiants de carreres científiques i tecnològiques són noies”. Segons va dir Barbany, “aquestes xifres han de canviar: no podem, com a societat, prescindir del 50% del talent del nostre país”.
En aquest sentit, Barbany va exposar les principals línies d’actuació del pla Dona TIC, el programa que vehicula les polítiques específiques de la Generalitat per revertir aquesta situació i promoure la igualtat en aquest àmbit. “Des del Govern busquem crear sinergies amb empreses, institucions, associacions de dones i grups de recerca per incrementar el nombre de dones en el sector tecnològic, sobretot en llocs de responsabilitat”, va afegir.
La directora general de Societat Digital va destacar els Premis Dona TIC, iniciativa que vol “reconèixer i donar visibilitat a dones que tenen un paper cabdal en l’àmbit tecnològic i, així, animar les nenes i dones joves a estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector”. Igualment, Barbany es va referir a les accions específicament destinades a les nenes dins el pla STEMcat de foment de les vocacions científiques i tecnològiques o en programes com mSchools.

Organitzada pels 4 Motors en el marc de la Setmana Europea de Regions i Ciutats 2018 del Comitè de les Regions, la sessió va comptar també amb les ponències de la regió d’Auvergne-Rhône-Alpes, que va presentar l’exposició sobre professions digitals de la Fundació LDigital; Baden-Württemberg, que va presentar la iniciativa ‘Dones en les professions STEM’, i Llombardia, que va exposar el projecte ‘Les nenes poden fer-ho’.

 

llegeix la notícia original completa a:
 http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/308397/ca/govern-presenta-4-motors-deuropa-politiques-promocio-dones-lambit-tic.do

ALTA boletín de noticias / ALTA butlletí de notícies

.

.

.

.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR