24 octubre, 2017

Actualitat

Una multinacional tecnològica vol instal·lar-se als terrenys del Logis Penedès amb una inversió de 100 MEUR

L’Ajuntament de Banyeres vol ser l’interlocutor amb la Generalitat per facilitar la implantació d’aquesta empresa alternativa al Logis

L’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, ha anunciat avui que una empresa de noves tecnologies d’àmbit internacional ha presentat una oferta per a radicar-se al municipi en els terrenys destinats al centre logístic Logis Penedès. De concretar-se aquesta opció seria una alternativa al Logis Penedès, un projecte que, des que es va conèixer, ha tingut reticències per part del territori.

La nova empresa, de la qual Benach no ha volgut avançar el nom, està vinculada al món de les tecnologies i la investigació i la seva implantació permetria la creació de més de 200 llocs de treball de qualificació mitjana i alta. Hi hauria una primera inversió de 15 milions d’euros, però amb l’objectiu a mitjà termini d’incrementar aquesta xifra fins els 100 milions d’euros totals.

Benach ha explicat que “hi ha hagut ja les primeres reunions amb la Generalitat i ara estem a l’espera de veure cap on va el tema. Estem davant d’una magnífica alternativa al Logis Penedès que, per altra banda, es podria radicar en altres zones de la comarca sense necessitat d’afectar l’entorn com si passaria si s’instal.la a Banyeres”.

L’empresa és internacional però amb accionariat català i la seva implantació, segons Benach, podria suposar un gran pas endavant pel poble i pel conjunt de la comarca del Baix Penedès. Diversos alcaldes baixpenedesencs ja tenen informació sobre el projecte i Benach buscarà en les properes setmanes fer un front comú per a negociar amb la Generalitat.

Cal tenir present que el projecte del Logis Penedès està en una fase avançada i que, qualsevol canvi, s’hauria de fer amb rapidesa. L’alcalde ha assenyalat que el “mes de gener donarem a conèixer el nom de l’empresa i sabrem més coses sobre el vist-i-plau de la Generalitat, però crec que és una oportunitat que no podem deixar escapar. Des de la direcció de l’empresa ens han dit que, si no tenen una resposta positiva, buscaran alternatives fora d’Europa”.

Modificació de crèdit

Per altra banda, Amadeu Benach s’ha mostrat molt contrariat per la postura presa pels partits de l’oposició banyerenca en el darrer ple municipal. L’oposició de PSC i PDCat, que són majoritaris, no va voler aprovar una..

 

lee la noticia original completa en:  / llegeix la notícia original completa a:
 https://www.eixdiari.cat/economia/doc/80382/una-multinacional-planteja-una-alternativa-al-logis-penedes-amb-una-inversio-de-100-meur.html

ALTA boletín de noticias / ALTA butlletí de notícies

.

.

.

.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR