24 octubre, 2017

Actualitat

Interior facilitarà tenir un sistema de videovigilància als municipis sense Policia Local

Si en l’àmbit de les comarques gironines hi ha més de 200 municipis, només 37 disposen de Policia Local. És per això que el Departament d’Interior de la Generalitat facilitarà a partir d’ara la possibilitat de disposar d’un sistema de videovigilància a aquells que no en tinguin. Després d’un temps estudiant les possibilitats d’aquesta opció, finalment, la Comissió de Controls dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya del Tribunal Superior de Justícia ha donat llum verda a aquesta opció, posant sobre la taula un nou conveni de col·laboració entre els consistoris interessants amb Interior.

El director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, ha explicat que només hi podran optar les localitats que no tinguin Policia Local. «Si el municipi ja disposa d’aquest tipus de cos, entenem que no necessiten aquesta ajuda», ha apuntat. Pel que fa a les que s’hi presentin, hauran d’acreditar que existeix «una necessitat de seguretat ciutadana». La necessitat restarà a l’espera de la validació de la Comissió, que haurà d’informar sobre la petició que cursi la Direcció General de la Policia.

Amb la signatura d’aquest conveni, seran els consistoris qui adquireixin i instal·lin els dispositius fixos de videovigilància -pagant també la totalitat del seu cost-, mentre que l’emmagatzematge, custòdia i visionat de les imatges correspondrà als Mossos d’Esquadra. La signatura d’aquest document tindrà una vigència de quatre anys, tot i que podrà ser prorrogat.


Investigar i prevenir

Segons ha assegurat Interior, la instal·lació de videocàmeres fixes en llocs públics permetrà prevenir i investigar possibles delictes administratius i penals, utilitzar de manera pacífica les vies i espais públics i contribuir a assegur

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR