urrentlang: '.$currentlang; ?>
12x12 Congress: Tech Talks

Proper esdeveniment: 2 Octubre, tema i ponents encara per definir

Save the date

dimecres 2 octubre

9:30

Palau Robert

Inscriu-te ara
Actualitat

TELEPATIA / Tres persones juguen al Tetris comunicant-se per ones cerebrals

Situats en habitacions separades i sense cap contacte físic, visual ni auditiu entre ells, tres persones han jugat al Tetris. L’única connexió entre ells eren les ones cerebrals generades per cadascú i transmeses als altres. Així han jugat al tetris, un videojoc semblant a un trencaclosques.

D’aquesta manera, investigadors nord-americans han aconseguit per primera vegada que tres cervells humans es comuniquin a distància per prendre decisions. Un equip d’informàtics, psicòlegs i neurocientífics de la Universitat de Washington a Seattle i de la Carnegie Mellon University de Pittsburgh ha anunciat l’èxit de la prova, feta amb el sistema que han anomenat BrainNet.

La comunicació s’ha fet captant per electroencefalografia (EEG) les ones cerebrals de l’emissor. Aquestes eren enviades al receptor, que les captava amb un sistema no invasiu anomenat estimulació magnètica transcranial (TMS en anglès). En definitiva, el que han fet els investigadors és transmetre a distància els pensaments d’unes persones a unes altres.

Per als autors, experiències anteriors sobre connexió cervell-cervell s’havien fet amb interaccions mínimes. També afirmen que moltes vegades calia alguna manipulació física, com ara triar amb el cursor les preguntes que apareixen en un ordinador.

El 2015, el mateix grup havia aconseguit que dues persones connectades per l’activitat cerebral juguessin a “20 preguntes”. Es tracta d’un joc en què un dels dos participants pot fer fins a vint preguntes que es responguin només amb un sí o un no per endevinar en quin objecte està pensant l’altre jugador. En aquest cas, els dos jugadors estaven separats una milla -1.609 metres. La recerca es va publicar a la revista PLOS One.

El 2014, un equip d’investigadors catalans i francesos va aconseguir que dues persones separades set mil quilòmetres es transmetessin “telepàticament” una paraula pensada, combinant també EEG i TMS. L’estudi es va publicar a la revista PLOS One

 

Segueix llegint l’original a http://www.ccma.cat/324/per-primera-vegada-tres-persones-juguen-al-tetris-comunicant-se-per-ones-cerebrals-cervell-neurociencies/noticia/2879916/

ALTA boletín de noticias / butlletí de notícies

.

.

.

.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR

Amb el patrocini

Organitza

Amb la col·laboració

Agraïments

Copyright © 2016 Tertulia Digital - 12x12 Congress. Tots els drets reservats. Crèdits