urrentlang: '.$currentlang; ?>

Premis Dona TIC / Bases

Introducció

Segons dades de la Comissió Europea, només el 30% dels prop de 7 milions de persones que treballen en el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Europa són dones. Les dones estan insuficientment representades a tots els nivells del sector de les TIC, especialment en els llocs de presa de decisions.

Un dels problemes principals és que les noies no volen ser enginyeres i per això cal revertir aquesta tendència i animar a les joves a cursar estudis científico-tècnics, el que es coneix com STEM (Science, Technology, Engineering and Math).

Dins del marc del 12×12, iniciativa conjunta de Tertúlia Digital i l’estratègia smartCAT de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona s’ha impulsat el premi 12×12 Dona TIC, que pretén reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de l’àmbit de les TIC, donant cobertura a l’article 32 de la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes que estableix mesures per a garantir la igualtat entre dones i homes en l’accés al treball, en la formació i en la promoció professional i les condicions de treball.

 

.

Bases específiques

Base Primera

Objectiu
Els premis 12×12 Dona TIC tenen com a objectiu premiar el paper de la dona i pretenen divulgar referents de dones en l’àmbit de les TIC entre la societat per fomentar les vocacions TIC en les dones.

Base Segona 

Participants
Poden optar als premis totes aquelles dones vinculades professionalment o acadèmicament a l’àmbit de les TIC. Per a les categories professional i acadèmica/investigadora es necessari que estiguin en possessió d’una titulació universitària TIC, per a la resta de categories no cal disposar d’aquests títols.

Per la categoria iniciatives referents poden optar empreses, centres formatius o institucions que hagin desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC.

Base Tercera  

Categories
Els premis s’estructuren en set categories segons el perfil professional:

 1. Emprenedora: La dona ha de ser fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector de les TIC.
 2. Professional: La dona ha de treballar per una empresa o organització o ser “freelance”, estar dedicada a l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
 3. Acadèmica/Investigadora: La dona s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
 4. Divulgadora: La dona ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC.
 5. Dona TIC revelació: Dones amb una trajectòria curta però molt rellevant. La dona ha d’haver tingut un paper rellevant i destacable en l’àmbit de les TIC.
 6. Estudiant TIC:
  6.1 Estudiant TIC Universitària: La noia ha de ser estudiant de qualsevol titulació universitària TIC i ha d’haver desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en l’àmbit de les TIC
  6.2 Estudiant TIC FP: La noia ha de ser estudiant de qualsevol cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC i ha d’haver desenvolupat i/o estar desenvolupant un projecte i/o iniciativa destacable en l’àmbit de les TIC
 1. Iniciatives referents:
  7.1 Iniciativa empresarial: Qualsevol empresa que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC
  7.2 Iniciativa d’entitat, centre formatiu/institució: Qualsevol entitat i/o centre formatiu/institució que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC

 

NOTES:

Les categories són excloents. Cada candidata només pot presentar-se a una categoria.

El jurat es reserva el dret de canviar de categoria a una candidata.

Base Quarta

Jurat i criteris de valoració

El jurat, de composició paritària, serà presidit per la Sra. Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i estarà format per 12 membres representants d’empreses i institucions relacionades amb l’àmbit de l’empresa, la universitat, les administracions públiques i els mitjans de comunicació.

El jurat valorarà els següents aspectes:

–          Trajectòria professional.

–          Ser referent amb valors en el seu àmbit de treball. Aquests valors són:

 • El respecte, l’honestedat, la responsabilitat, i tenir una actitud col·laboradora i inclusiva.
 • Liderar idees aportant valor a l’empresa mitjançant les seves competències.
 • Mostrar el talent i habilitat, i maximitzar-ho per tal de posar-los al servei dels altres.
 • Donar suport a les altres dones en el seu desenvolupament i ajudar a fer-les visibles.
 • Influenciar  per contribuir a deixar un món més equilibrat, harmoniós i just.

–          Tenir un impacte social en clau de bé comú en el desenvolupament de la seva feina.

Valors

Igualtat, equitat, compromís i coresponsabilitat, inclusió, ètica, innovació, recerca i competitivitat.

Base Cinquena

El premis
El premis consisteixen en un reconeixement a la trajectòria i es lliuraran durant el congrés 12×12 “La trobada de les TIC de Cap d’Any”.

Base Sisena

Com participar-hi

Les candidates poden ser proposades per qualsevol persona o institució. Per tal de participar cal enviar la següent informació de la candidata:

 • Categoria
 • Nom i cognoms
 • Dades de contacte: correu electrònic i telèfon
 • Data de naixement
 • Aspectes de la vida personal a destacar
 • Es disposa d’una titulació universitària TIC? Quina?
 • Currículum vitae on constin els estudis realitzats i la vida laboral
 • Descripció de les principals fites assolides segons la categoria i motivacions per presentar-se al premi donaTIC

En cas de pertànyer a la categoria 7, d’iniciatives referents, s’enviarà la següent informació:

 • Categoria
 • Dades de contacte (empresa/entitat/centre formatiu/institució)
 • Dades de contacte de la persona que presenta la iniciativa: correu electrònic i telèfon
 • Descripció de la iniciativa
 • Descripció de les principals fites assolides per la iniciativa i motivacions per presentar-la al premi donaTIC

 

Base setena

Terminis

El termini per presentar les candidatures serà fins el 15 de novembre de 2018. El lliurament de premis es realitzarà durant el 12×12 Congress “La trobada de les TIC de Cap d’Any” el dia 20 de desembre de 2018 a l’auditori MediaPro de l’Edifici Imagina, Av. Diagonal, 177, 08018 Barcelona.

Base Vuitena

Aspectes legals

Els organitzadors poden demanar tota la informació complementària que considerin necessària per avaluar les sol·licituds. Les candidatures que no presentin informació verídica contrastable seran desqualificades.

Els organitzadors declinen tota la responsabilitat legal del contingut de les candidatures presentades al concurs.

El jurat pot declarar deserts els premis si cap candidatura no està en consonància amb els objectius de la convocatòria dels premis

La presentació de candidatures comporta l’acceptació de les bases de la convocatòria.

Els organitzadors es reserven el dret de canviar aquestes bases en qualsevol moment amb previ avís. Qualsevol cas que no aparegui en aquestes bases serà resolt pels organitzadors.

 

Més informació

Tomás Cascante
Patricia Madrid

Tertulia Digital
Aribau, 276, 1er, 1a – 08006 Barcelona
premidonatic@tertuliadigital.com

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR

Amb el patrocini

Organitza

Amb la col·laboració

Agraïments

Copyright © 2016 Tertulia Digital - 12x12 Congress. Tots els drets reservats. Crèdits