urrentlang: '.$currentlang; ?>

Premis Dona TIC / Resultats edicions anteriors

Resultats edicions anteriors

 

Resultats del 12X12 PREMI DONA TIC 2017

El 15 desembre 23017 va tenir lloc a l’auditori Imagina de Barcelona la quarta edició del 12x12Congress i la tercera del 12×12 Premis Dona TIC.

El 12×12 Congress va ser el marc de l’entrega de la tercera edició dels Premis DonaTIC, uns guardons que volen destacar la feina de les estudiants i professionals en l’àmbit de les noves tecnologies, i crear referents perquè les nenes i noies vegin que les disciplines STEM no són un món exclusivament masculí.

Tomàs Cascante, president de Tertulia Digital va inaugurar la jornada i va donar pas a la Conferència: L’educació mediàtica, la llavor de l’ètica a Internet a càrrec del periodista i vicepresident del CAC, Salvador Alsius. Com es habitual en aquest congrés varem poder assitir al resum de l’any TIC a càrrec de Jordi Puigneró secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Tota la jornada va estar conduïda per la periodista Ruth Gumbau.

Després del resum de l’any es va procedir al lliurament dels premis en un acte molt emotiu en què van intervenir Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç, Eva Blanco, responsable de Comunicació i Relacions Públiques a HP i Núria Balada, presidenta de l’Institut Català de les Dones.

En paraules d’Anna Mercadé,”…aquest any la participació ens ha desbordat … amb més de 70 finalistes ha estat molt difícil arribar a triar les 7 guanyadores i l’empresa guanyadora …“. Per la seva part Eva Blanco, va fer un interessant parlament sobre la situació de la dona al món laboral. Finalment  Núria Balada, presidenta de l’Institut Català de les Dones va fer la cloenda del acte.

L’edició amb més candidates

Amb aquesta tercera edició, els premis DonaTIC ja s’han consolidat com un referent a l’hora de reconèixer i divulgar la feina de les estudiants i professionals catalanes en l’àmbit tecnològic. Així ho demostra el creixement de candidatures i categories: enguany s’han atorgat set premis i el jurat ha hagut d’escollir entre 73 candidates, un 25% més que al 2016.

En concret, les premiades de l’edició d’aquest any han estat:

Les premiades

  • Premi Dona TIC Divulgadora: Mariola Dinarès, periodista especialitzada en xarxes socials, comunicadora i emprenedora digital que actualment dirigeix i presenta el programa Popap a Catalunya Ràdio.
  • Premi Dona TIC Acadèmica/InvestigadoraAna Ripoll, doctora en Física i catedràtica d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors a la UAB, que ha centrat la seva docència i recerca en l’àmbit de l’arquitectura de computadors i processament paral·lel.
  • Premi Dona TIC ProfessionalAna Sabater, enginyera tècnica informàtica i màster en Màrqueting Distribució i Consum, cofundadora i directora associada d’EUGENOMIC, que ha desenvolupat una metodologia innovadora i exclusiva per aplicar la farmacogenètica a través d’una metodologia basada en g-Nomic.
  • Premi Dona TIC Estudiant TIC UniversitàriaEster Lorente, enginyera informàtica que actualment està estudiant el Master Innovation and Research in Informatics i participa al programa Talent de l’inLab FIB, a l’àrea de Smart Mobility.
  • Premi Dona TIC Estudiant TIC FPMarina Blasco, estudiant de segon curs de Sistemes de Telecomunicacions i Informàtics, que actualment està desenvolupat un projecte en l’àmbit de les TIC (un vehicle que s’autogestioni energèticament) conjuntament amb dos companys.
  • Premi Dona TIC RevelacióMireia Calvo, enginyera superior de Telecomunicacions, amb un màster en Enginyeria Biomèdica i un doctorat europeu en Processament de Senyals i Telecomunicacions, que ha aconseguit 5 beques durant la seva carrera professional i acaba de doctorar-se amb una tesi els resultats de la qual permeten entendre millor una malaltia que provoca la mort sobtada cardíaca a persones amb cors aparentment normals.
  • Premi Dona TIC EmprenedoraMar Alarcón, que ha creat la primera plataforma tecnològica a Espanya i, actualment líder, de lloguer de vehicles entre particulars: SocialCar.com. N’és la seva fundadora i gerent, a més de mentora d’start-ups tecnològiques a les acceleradores Conector i Ship2B, entre d’altres.
  • Premi Dona TIC Iniciativa empresarialOracle4Girls, iniciativa de l’empresa líder del sector TIC Oracle que pretén fomentar l’interès per la tecnologia entre les noies amb tallers tecnològics per a nenes a partir de 4 anys perquè entrin en contacte amb la tecnologia, vivint una experiència creativa i tècnica de manera divertida.

L’entrega dels premis es va fer emmarcada en el 12×12 Congress, organitzat per Tertulia Digital i la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital.

Des d’aquesta redacció les nostres més cordials felicitacions a les premiades i als organitzadors, per aquesta iniciativa que desitgem serveixi no només per premiar a les dones que ja es dediquen a les TIC sinó per incentivar les joves a emprendre el camí de les tecnologies com el seu futur laboral.

 

LLegeix la notícia a SmartCatalonia

 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

.

.

RESULTATS PREMI DONA TIC 2016

CATEGORIA EMPRENEDORA
Carlota Pi i Amorós

CATEGORIA PROFESSIONAL
Anna Moreu

CATEGORIA ACADÈMICA-INVESTIGADOR
Montserrat Batet

CATEGORIA DIVULGADORA
Therese Jamaa

CATEGORIA ESTUDIANT TIC
Patricia Sampedro

CATEGORIA DONA TIC REVELACIÓ
Clara Granell

+ 3 mencions especials:  

DIVULGADORA
Toñi Herrero i Carmen Jané

DONA TIC REVELACIÓ
Laia Subirats

PROFESSIONAL
Cristina Estavillo

 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

.

.

RESULTATS PREMI DONA TIC 2015

CATEGORIA EMPRENEDORA
Eva Martín 
María Martín

CATEGORIA PROFESSIONAL
Nuria Torralba

CATEGORIA ACADÈMICA-INVESTIGADORA
Nuria Oliver

CATEGORIA DIVULGADORA
Vanessa Estorach 
Caroline Ragot

CATEGORIA ACADÈMICA-INVESTIGADORA
Accèsits:
Emilia Gómez
Begoña García-Zapirain

 

.

.

.

.

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR

Amb el patrocini

Organitza

Amb la col·laboració

Agraïments

Copyright © 2016 Tertulia Digital - 12x12 Congress. Tots els drets reservats. Crèdits