24 octubre, 2017

Actualitat

La Generalitat presenta la primera campanya turística basada en la realitat virtual

El videojoc ‘Legends of Catalonia’ permetrà visitar espais com Montserrat, la Sagrada Família o Cadaqués acompanyats de personalitats com els germans Roca, Edurne Pasaban o Carles Puyol.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, el director general de Turisme, Octavi Bono i el director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), David Font, van ser els encarregats de presentar el videojoc Legends of Catalonia, que serà la primera campanya turística basada en realitat virtual que es fa al món.

Chacón va subratllar que serà la campanya “més innovadora feta mai a Catalunya” i va destacar el fet que sigui el primer cop que “un organisme públic de promoció turística fa servir un videojoc de realitat virtual per promocionar una destinació turística”.

Així, la voluntat és crear una experiència totalment immersiva que permeti conèixer diversos racons de Catalunya per acostar als jugadors “de la virtualitat a la realitat”. En concret, el jugador haurà de superar sis proves que succeeixen a l’amfiteatre romà de Tarragona, la Seu Vella de Lleida, Montserrat, el Cadaqués dalinià i el Mercat de Sant Antoni de Barcelona i la Sagrada Família. Per fer-ho, tindran l’ajuda dels alter ego virtuals de personalitats conegudes arreu del món com són l’ex-jugador de futbol Carles Puyol, l’alpinista Edurne Pasaban i els cuiners germans Roca. L’objectiu del joc consistirà en aconseguir sis medalles per desbloquejar el diari secret de Sant Jordi i s’espera que els jugadors triguin uns 50 minuts per completar el videojoc.

Chacón va apuntar l’ús de noves tecnologies com la realitat virtual, la gamificació o la intel·ligència artificial com una manera de “diferenciar-se i apropar-se als mercats mundials”, especialment “en un món canviant, en el que les fórmules tradicionals han de conviure amb les noves tecnologies”.

L’ACT ha tingut la col·laboració de SONY en el llançament del videojoc i a partir d’aquest novembre, el joc ja es podrà descarregar gratuïtament des de la botiga en línia de PlayStation i jugar-hi amb unes ulleres de realitat virtual. A més, en el futur també es podrà descarregar en ordinadors mitjançant la plataforma Steam.

Per crear aquest joc un equip internacional de Catalunya i l’Estat Espanyol, Colòmbia, Estats Units i Regne Unit ha estat treballant intensivament durant 3 mesos, utilitzant les tècniques més innovadores per capturar paisatges, escenaris i personatges famosos de forma hiperrealista. Per exemple, la fotogrametria (fotografies que capturen entorns reals i els converteixen en imatges en 3D) ha servit per reproduir la fisonomia dels protagonistes i convertir-los en personatges de llegenda; la captura facial mitjançant “iphone x Facial capture” ha permès recrear les expressions dels personatges; i la captura en moviment s’ha utilitzat per donar vida als personatges dins del joc.

 

 

llegeix la notícia original completa a:
 http://smartcatalonia.gencat.cat/ca/detalls/noticia/generalitat_presenta_campanya_realitat_virtual_turisme

ALTA boletín de noticias / ALTA butlletí de notícies

.

.

.

.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR