24 octubre, 2017

Actualitat

El sector de les TIC dona feina a 106.900 treballadors a Catalunya

El sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) contempla a 106.900 treballadors a Catalunya, la qual cosa representa el 3,1% del total de la seva població ocupada, segons els resultats de l’Enquesta de la Població Activa (EPA) per al tercer trimestre.

Aquesta xifra suposa un augment de 3.500 ocupats respecte al segon trimestre de 2018, el 3,4% més, mentre que significa una disminució de 6.000 treballadors respecte al mateix període de l’any anterior, un 5,3% menys, segons dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya.

Si es compara amb el conjunt de l’economia catalana, l’ocupació en les TIC va créixer en el tercer trimestre per sobre d’aquesta –un 3,4% davant d’un 1%– i ho va fer per sota respecte a l’any anterior –un 5,3% menys davant d’un 2,3% més–.

El sector de les TIC integra activitats incloses en el sector industrial, com la fabricació de components, equips i ordinadors, i en el sector serveis, com l’edició de programes, telecomunicacions, processament de dades i reparació d’equips.

La taxa de salarització del sector TIC en el tercer trimestre s’ha situat en el 83,7%: es redueix intertrimestralment (-2,3 punts) i interanualment (-5,8 punts) i se situa per sota del conjunt de l’economia catalana (84,3%).

Aquesta taxa fa referència a la proporció de persones ocupades assalariades sobre la població ocupada total –conjunt de persones de més de 16 anys o més que poden treballar per altri o per compte propi–.

 

lee la noticia original completa en:  / llegeix la notícia original completa a:
 https://www.aldia.cat/espanya/noticia-sector-les-tic-dona-feina-106900-treballadors-catalunya-20181103115728.html

ALTA boletín de noticias / ALTA butlletí de notícies

.

.

.

.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR