24 octubre, 2017

Actualitat

La solució mòbil de notícies urbanes geolocalitzades Swaypp guanya l’SmartCAT Challenge 2018

La plataforma de fidelització Moneder i el projecte de mesura i anàlisi de la qualitat de l’aire RoMi s’emporten el segon i tercer premi respectivament

L’aplicació Swaypp es va proclamar guanyadora del SmartCAT Challenge 2018, un concurs d’innovació oberta promogut per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya que busca solucions tecnològiques que resolguin reptes municipals. El Casal Pere Quart de Sabadell va acollir ahir la gala final d’aquest esdeveniment que enguany celebrava la tercera edició i que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell. Els reptes plantejats als participants es basaven en els àmbits de medi ambient, comerç i turisme, seguretat ciutadana i acció social.

La proposta de Swaypp es va endur els 5.000 € del primer premi, presentant una solució que pretén incrementar la participació en processos ciutadans a Sabadell, amb notícies urbanes geolocalitzades i avisos per proximitat i seguiment en temps real. L’aplicació mòbil està basada en la col·laboració ciutadana i la seva finalitat és mantenir informada a tota la població sobre allò que esdevé al seu voltant.

El segon premi, valorat en 3.000 €, el va guanyar la plataforma Moneder, que busca millorar la comunicació entre comerços i clients sabadellencs. Aquesta producte permet incrementar i fidelitzar els usuaris dels comerços i negocis tradicionals amb diverses funcionalitats.

RoMi, un projecte que té com a objectiu recollir les dades de contaminació dels municipis amb el mínim pressupost i amb una bona precisió, va obtenir el tercer premi, valorat en 2.000 €. RoMi treballa amb microordinadors de baix cost que connecten sensors de partícules PM2.5 i PM10, entre d’altres, per conèixer en profunditat i poder analitzar la qualitat de l’aire a les ciutats.

A banda dels premis en metàl·lic, SmartCAT Challenge oferia a un dels finalistes l’oportunitat de realitzar un pilot en entorn real a la ciutat de Sabadell, en el marc de la xarxa de laboratoris urbans Catalonia SmartLAB. La proposta guanyadora va ser la web app creada per Prenomics, que aprofita les dades de geolocalització policial de la ciutat.

El premi Keiretsu Forum va recaure en la plataforma Bettair, basada en sensors per monitoritzar la qualitat de l’aire en entorns urbans amb dades d’alta precisió. Els creadors de Bettair podran participar en un Global Keiretsu Forum a qualsevol de les seus que té a l’Estat espanyol i a les sessions de formació prèvies.

Durant la gala, els nou finalistes de l’SmartCAT Challenge van defensar les seves solucions innovadores en directe davant d’un jurat format per representants de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, la Fundació i2Cat i les empreses  patrocinadores d’aquesta edició: T-Systems, Sopra Steria i Keiretsu Forum.

L’acte va incloure també el lliurament dels premis del concurs d’idees innovadores CoInnovem Sabadell, el qual reconeix el talent innovador de les persones i entitats de la ciutat i detecta idees i prototips potencialment aplicables per la millora del desenvolupament urbà de Sabadell.

Durant la gala es va comptar amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, qui va destacar que “els reptes als quals s’enfronten les ciutats actualment són molts i complexos i requereixen col·laboració i innovació per resoldre’ls”. Així mateix, el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer va remarcar la importància que les guanyadores d’aquesta edició hagin estat dues dones per “la necessitat d’ampliar la presència femenina al sector TIC”. Ferrer va assegurar que és rellevant que “els municipis catalans apostin pel disseny conjunt amb ciutadania i empreses per resoldre els reptes als quals s’enfronten”.

Amb l’objectiu d’oferir més oportunitats de negoci a escala internacional, SmartCatalonia ha convidat els guanyadors del concurs SmartCAT Challenge a presentar les seves solucions TIC en un acte que es realitzarà durant l’Smart City Expo World Congress, el dia 14 de novembre a l’estand de la Generalitat de Catalunya (D4137) de 13h a 13:45. Podeu consultar més informació a la web de SmartCatalonia.

 

lee la noticia original completa en:  / llegeix la notícia original completa a:
 http://smartcatalonia.gencat.cat/ca/detalls/noticia/La-solucio-mobil-de-noticies-urbanes-geolocalitzades-Swaypp-guanya-lSmartCAT-Challenge-2018

ALTA boletín de noticias / ALTA butlletí de notícies

.

.

.

.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR