24 octubre, 2017

Actualitat

El 5G arriba a Barcelona divendres a través de Vodafone i amb xarxa Huawei

A partir de divendres, 15 de juny, el 5G començarà a ser una realitat. Vodafone es convertirà en la primera operadora que posa en marxa aquesta tecnologia i ho farà en 15 ciutats espanyoles, una de les quals és Barcelona.

Un dels seus socis per desplegar la nova xarxa ha estat la xinesa Huawei, amb qui han continuat treballant, malgrat la polèmica i el veto imposat pels Estats Units.

Ara bé, entre els telèfons que comercialitzarà a les seves botigues perquè els clients puguin connectar-se a la nova xarxa, no figuren els de Huawei, sinó els de Samsung (Samsung Galaxy S10), LG (LG V50 ThingQ), i Xiaomi (Xiaomi Mi MIX3), també xinesa.  Els de Huawei s’inclourien un cop es dissipin els dubtes sobre els terminals

Espanya es converteix així en un dels primers països de la Unió Europea on el 5G comença a funcionar.

A banda de Barcelona, les altres ciutats on s’implantarà el 5G serà: Madrid, València, Màlaga, Sevilla, Bilbao, la Corunya, Saragossa, Pamplona, Santander, Vigo, Vitòria, Sant Sebastià, Gijón i Logroño. Una tecnologia que s’implanta abans del previst, segons ha assegurat el president i conseller delegat de Vodafone Espanya, António Coimbra.

El president de Vodafone ha explicat que en un primer moment la cobertura serà d’un 50% i s’anirà ampliant. La velocitat serà de fins a 1Gbps per descarregar dades i a finals d’any s’arribarà als  2Gbps, multiplicant per deu la velocitat del 4G.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR