24 octubre, 2017

Actualitat

L’economia del Maresme creix 7 dècimes per sobre de la mitjana catalana

L’Anuari Econòmic Comarcal 2019 que elabora BBVA situa el Maresme entre les comarques amb més creixement econòmic l’any 2018. L’Anuari, que s’ha presentat aquesta setmana, situa la comarca en el quart lloc en creixement amb un 3,3% de Valor Afegit Brut (VAB), posició que comparteix amb el Pla d’Urgell i set dècimes per sobre de la mitjana de Catalunya. Els tres primers llocs són per el Solsonès, el Garraf i el Baix Llobregat, amb un 4% totes tres comarques.

Per Manel Fernández, Conseller Delegat econòmica Advisoria, “aquest enfortiment del creixement econòmic del Maresme per sobre de la mitjana ens ho hem de prendre com una bona notícia, però s’ha de relativitzar amb l’escassíssim pes de la industria i amb la prudència que requereixen els vents de recessió. Si definitivament ens situem com una comarca de serveis, l’objectiu hauria de ser elevar al màxim el nivell i la qualitat del mateixos”.

Amb aquest creixement, el Maresme escala una posició en el rànquing respecte el 2017. Els sectors que més han crescut han estat la construcció (7,5%), el primari (3,7%) i els serveis (3,5%). La indústria ha experimentat un modest creixement del 0,9% a la comarca. Amb aquests resultats, els experts consideren que la comarca ha deixat enrere la crisi donat que els resultats acumulats durant el període 2013-2018 ja han superat les pèrdues del període de la crisi (2007-2013).

L’Anuari també ha detectat un canvi en les fonts de creixement de l’economia catalana. Des que es va iniciar la recuperació econòmica, les exportacions han estat el motor del creixement però el 2018 ha estat el sector serveis el que ha liderat l’avenç econòmic. Al Maresme també s’ha observat aquesta tendència.

El modest augment de la indústria al Maresme (0,9%) reflecteix el baix creixement de les branques manufactureres i la davallada de les d’energia, gas i aigua. Entre les manufactures hi ha hagut una pèrdua de les industries químiques i d’alimentació.

original: Maresme 360

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR