“Un llibre-web sobre la gent que conec que, d’una o altra manera, han contribuït a fer possible Internet a Catalunya…”

.

.

El orígens

Sempre he volgut escriure un llibre sobre Internet (fills i arbres ja en tenia). Després donar-li moltes voltes a l’assumpte, al final vaig decidir escriure (o publicar en forma de web) la meva particular història d’Internet. Bé més que la història d’Internet, la historia dels seus personatges. Les persones que he conegut en aquests últims 20 anys i amb les que he compartit el naixement, la infantesa i l’adolescència d’Internet a casa nostra.

“Catalonia Digital Minds, my friends” no és un catàleg de personatges

No pretenc fer una guia ni un compendi de les més il·lustres i destacades ments que van forjar, van desenvolupar i van allotjar Internet i les seves derivades en les nostres vides. Que ningú esperi una exclusiva llista dels més preclars cervells de la Internet catalana. Això seria una molt àrdua tasca, fora de les meves pretensions i de les meves possibilitats. Una ingent obra, més pròpia d’una gran editorial o un equip de miners de dades. A més es corre el perill d’oblidar-se algun i exigeix una categorització …  Uff !

No, això no és un rànquing, ni un quadre d’honor de distingits emprenedors i empresaris TIC catalans, ni tampoc el resultat d’una exhaustiva investigació sobre l’exquisidesa i l’eficiència dels actors de la Internet catalana.

Catalonia Digital Minds és una experiència personal

Catalonia Digital Minds és una experiència personal. És una col·lecció d’entrevistes fetes ara, en 2017-2018 a les persones, significadament relacionades amb Internet, que des de 1995 he conegut. Amb les que he tingut relació personal i presencial. Persones de les que he après alguna cosa, que han influït en la meva visió del nou paradigma digital. M’atreviré a qualificar-los de amics, perquè junts, en més o menys manera, hem posat el nostre granet de sorra en el edifici que és avui la Internet catalana, la digitalització i això que últimament hem anomenat: la Transformació Digital.

Catalonia Digital Minds és doncs, una relació de personatges, tractada en forma d’entrevistes, dels meus amics d’Internet.
Només això: una llista dels meus amics, professionals en el món digital.

Que ningú s’ofengui

Que ningú s’ofengui doncs si no apareix en aquesta obra, ni em tracti de ximple o descuidat per haver-me oblidat de tal o qual personalitat doncs, repeteixo, que no són aquí ni els millors ni els pitjors, ni els més emprenedors ni els més reaccionaris , aquí estan només aquells als quals vaig conèixer i amb els quals vaig intercanviar opinions, experiències i coneixement, que van fer créixer el meu coneixement de la Xarxa i les seves derivades. Només aquests, cap més, tot i que potser em deixi algun. Demano disculpes.

Del projecte inicial al “My friends” final

Quan vaig concebre la idea d’aquest projecte vaig pensar fer el “catàleg complet de la ments TIC catalanes” i per tan ambiciós projecte vaig sol·licitar l’ajuda del meu amic Carles Martín, prohom de les TIC catalanes amb un llarg recorregut, públic i privat, editor de Tecnonews i clar exponent del Catalonia Digital Minds.
Vull agrair a en Carles la seva generosa oferta de col·laboració que sens dubte hagués dotat de rigor i exhaustivitat al projecte original.

Ara peró, en reduir l’amplitud del projecte i convertir-ho en un projecte personal no hauré de disposar del seu temps. Gràcies Carles.
Crec però que aquest projecte no estaria complet sense la seva col·laboració i personal aportació, per això -a més de ser un dels personatges del llibre-web vull demanar-li que escrigui el pròleg-introducció: un breu anàlisi d’on som i cap a on anem en aquesta imparable carrera d’innovació tecnològica en què estem immersos.

Ho faré des de la ràdio

Actualment tinc un programa a Mataró Ràdio / TV: “Catalunya Territori TIC”, que es distribueix a tot el territori.
Una tertúlia de 55 minuts a la qual, cada setmana, convidem dos regidors de municipis de Catalunya i un ‘personatge’ de la TIC catalanes. És aquí en aquest programa on faré les entrevistes que serviran de base al llibre-web.

.

.

Links
veure fitxa programa
sentir programes
veure personatges (llista oberta, sempre en construcció)

 

 

Catalonia Digital Minds / My friends logo de Catalonia Digital Minds

 

 

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació al nostre lloc web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.     ACCEPTAR